Förstoppning - ofarligt men väldigt obehagligt

Förstoppning är ett tillstånd som de allra flesta har upplevt någon gång. Det är inte särskilt behagligt att vara förstoppad, men det är oftast helt ofarligt. Det är vanligt att den som har IBS lider av förstoppning, men vem som helst kan bli förstoppad utan att det har med IBS att göra. Det finns receptfri medicin mot förstoppning, till exempel Diplomag® IBS Förstoppning. Du kan använda det antingen vid akut behov eller om du har kroniska besvär.

Förstoppning är smärtsamt och obekvämt

Förstoppning är det samlande namnet på att vara hård i magen. Det ger en känsla av att vara svullen i magen och tarmarna. Det kan också kännas som att du behöver gå på toaletten men ändå inte kan. När du är hård i magen bildas gaser i tarmen, vilket kan vara både smärtsamt och obekvämt.

Varför blir jag förstoppad?

Det är inte klarlagt varför förstoppning uppkommer. Eftersom det har med matsmältning att göra, kan du dock sannolikt påverka din situation genom att hålla koll på vad du äter. Magen och tarmarna är komplexa organ. Det händer att de fungerar annorlunda än normalt. Förstoppning beror antagligen på flera faktorer. Du kan vara genetiskt disponerad för förstoppning, dvs du kan ha ärvt problemet. Även stress och oro kan spela in.

Vad kan jag göra åt förstoppning?

Ett bra sätt att lindra besvären är att försöka förstå vilken sorts mat som triggar i gång förstoppningen. Det kan hjälpa att minska ner på eller helt avstå från livsmedel som ger dig problem. När du vill ha snabb lindring kan du använda Diplomag® IBS Förstoppning. 

Diplomag® IBS Förstoppning är en medicin som hjälper tarmen genom att bearbeta avföringen. Den innehåller makrogol, psyllium och simetikon. Makrogol gör avföringen mjukare och lättare. Psyllium ökar vätskehalten i avföringen. Simetikon hjälper i första hand mot gasbildning. Tillsammans får dessa substanser din mage att må bättre.

Förstoppning är inte farligt, “bara” obehagligt

Att vara hård i magen är obehagligt men dessbättre inte farligt. Däremot kan det störa vardagen rejält och därmed ditt allmänna mående. Diplomag® IBS Förstoppning är ett utmärkt val när du vill slippa den smärta och de jobbiga situationer som följer med att vara hård i magen.

Hur vanligt är det med förstoppning?

Det är jättevanligt med förstoppning. Det är nog säkert att säga att alla har varit med om det någon gång i livet. Så om du är förstoppad, är du åtminstone inte ensam! Diplomag® IBS Förstoppning är receptfritt och ger snabb lindring. Om du har återkommande besvär med förstoppning, bör du dock gå till botten med problemet och ta reda på vad det beror på. 

Lindra dina besvär med Diplomag

Diplomag IBS Förstoppning

Diplomag® IBS Förstoppning får i gång magen. Preparatet hjälper mot förstoppning som beror på IBS, akut förstoppning eller kronisk förstoppning. Diplomag lindrar även vid gasbildning.

Läs mer
Åk till toppen